La Pobla de Lillet no vol renunciar a la festa major, després que la covid ja va obligar a suspendre la de Cinquagesma (a final de maig). Si aquest dissabte es fa la Fira del Bolet en aquesta població de l'alt Berguedà, el cap de setmana següent es podrà gaudir de propostes culturals i lúdiques en el marc d'una festa major més reduïda del que és habitual.

Es faran quatre actes repartits en tres dies: del 3 al 5 d'octubre. «Serà una festa major amb poques activitats però amb la voluntat que petits i grans s'ho puguin passar bé», assenyala el regidor Xavi Serra. La cultura i l'oci, amb propostes musicals diverses i un espectacle infantil, és l'aposta que ha fet l'Ajuntament de la Pobla de Lillet per mantenir la festa major malgrat la covid-19. Això sí, «complint estrictament el protocol de seguretat sanitària», remarca Xavi Serra.

El dissabte 3 d'octubre hi haurà un concert de sardanes amb la Cobla Pirineu, a 2/4 de 12 del migdia al parc Xesco Boix. I a les 6 de la tarda, concert amb Wildeers, al mateix lloc.

Diumenge, 4 d'octubre, l'orquestra Venus amenitzarà el concert que es farà a 2/4 de 7 de la tarda al pavelló.

I dilluns, 5 d'octubre, espectacle familiar Karoli, l'home roda, a les 5 de la tarda a l'escola.

Tots els actes tindran capacitat limitada, amb el públic assegut, respectant la distància i amb l'obligatorietat de portar mascareta. Per assistir als actes, cal fer reserva prèvia trucant al telèfon de l'ajuntament de la Pobla de Lillet (93 823 60 11). Tota la programació és gratuïta excepte el concert de l'orquestra Venus, que costa 5 euros l'entrada.