Les propostes culturals i lúdiques que complementaran els tastos de vi i les rutes guiades seran un incentiu més de la Festa de la Verema. Artés acollirà durant tot el cap de setmana propostes per a petits i grans, adaptades a les restriccions actuals de la covid-19.

Aquest dissabte a la tarda, a la plaça del Padró, es farà el Joc de l'Oca de la Verema, dirigit a infants. La participació serà en grups reduïts de 10 nens i nenes, repartits en tres franges horàries: a les 17 h, 18 h i 19 h. L'activitat és gratuïta però cal inscriure-s'hi a festaveremabages.cat.

Paral·lelament, a 2/4 de 6 de la tarda, actuaran els bastoners d'Artés al parc de Can Crusellas. La capacitat de públic serà limitada, per ordre d'arribada. L'actuació es podrà seguir online, a través del perfil d'Instagram @veremabages.

Diumenge es podrà passejar enmig de les parades de la Fira d'Artesania, amb presència d'alimentació i altres productes artesans. El recinte firal estarà perimetrat, amb entrada lliure i capacitat limitada.

La música tindrà un paper destacat a la Festa de la Verema. Ressonarà pel centre d'Artés durant tot el cap de setmana. Dissabte a la nit, l'actuació de La Reina amenitzarà el sopar maridatge. I diumenge, actuació musical al migdia amb Cèlia Vila i Víctor Grané (12.30 h). Al vespre, concert amb Gavarresa Jazz Quartet (19.30h). Per comprar entrades: festaveremabages.cat.

Són actes que es poden mantenir tot i la situació actual. En canvi, diumenge no es podrà gaudir d'activitats emblemàtiques com la baixada a la vinya, l'aixafada popular de raïm, o la trobada de col·leccionistes de plaques de cava. «Hem hagut d'adaptar la programació. Ens hem arriscat i hem tirat endavant la festa amb propostes diferents i idees noves i creatives», explicava l'alcalde d'Artés, Enric Forcada, en l'acte de presentació de la festa de dilluns a la Vinya Tapiada.