La mostra de vins d'aquest cap de setmana a Artés permetrà tastar una quinzena de vins de la DO Pla de Bages. S'ha habilitat un espai a la plaça Vella que, amb places limitades i reserva prèvia ( festaveremabages.catfestaveremabages.cat), permetrà fer degustació de vins i gastronomia. Aquest dissabte a la nit es fa sopar maridatge amb els establiments Al Punt, la Xicra i Pessics Pastisseria. Diumenge, vermut musical al migdia i capvespre musical al vespre amb tapes de productes de proximitat de Mengem Bages.

La mostra tindrà la presència de catorze cellers i cadascun portarà una varietat de vi i, en un cas, un cava. Són Celler Cooperatiu d'Artés, amb Artium Picapoll; Collbaix, amb Sagal blanc; Fargas-Fargas, amb Fargas-Fargas blanc; Celler Sanmartí, amb el vi Sanmartí 1018 blanc; Sant Iscle, amb el rosat Aina; Les Acàcies, amb Avinius merlot/syrah; Abadal, amb el nou Matís; Sant Miquel d'Oló, amb el Sotabosc; Oller del Mas, amb el Bernat; Solergibert, amb el vi Matacans; Exibis, amb La Rasa; Colltor, amb Simply sirah; Grau i Grau, amb el vi Jaume Grau sumoll; i Caves Gibert amb el Cava Gran Reserva Gibert Brut Nature.

A part d'aquests, el Celler Cooperatiu de Salelles també participa a la Festa de la Verema, als tastos guiats.

Tastos guiats per sommeliers

Els tastos guiats són una bona manera de descobrir els vins DO Pla de Bages i aprofundir en el seu coneixement. Dissabte i diumenge, el parc de Can Crusellas i la plaça 1 d'Octubre d'Artés acolliran dotze tastos de sumolls, picapolls, vins negres, vins TOP, vins blancs, escumosos i caves. Aniran a càr-rec dels sommeliers Anna Castillo, Irene Cozas, Marc Piqué, Josep Pelegrín, Dani Vila i Jaume Pont.

Els tastos es faran en grups reduïts i és imprescindible la compra anticipada de tiquets al web festaveremabages.cat. El preu dels tastos és de 12 euros. I els tastos TOP costen 20 euros.