Es dóna la circumstància que en aquest mateix punt abans-d’ahir, poc abans de les 12 de la nit, hi havia hagut una altra fuita de gas provocada per la topada d’un turisme amb una canonada de l’edifici. De fet, les primeres persones que van sentir l’olor del gas ahir al migdia van ser tècnics de Gas Natural que treballaven en l’arranjament de la canonada que havia quedat afectada la nit anterior.

Ahir, des de Gas Natural s’estudiava si la causa de la segona fuita també podria ser l’impacte del vehicle; i, tot i que les primeres hipòtesis descartaven que hi hagués relació entre les dues fuites, ahir al vespre es posava en dubte, ja que l’impacte del cotxe contra la canonada de la paret del bloc, podria haver afectat el tram de canonada soterrada, on ahir es va trobar l’origen de la segona fuita.

L’alarma per la fuita d’ahir es va donar cap a la 1 del migdia davant del número 50 del carrer d’Alfons I, i en un primer moment entre 20 i 30 veïns dels blocs 48 i 50, segons fonts dels Bombers, van ser desallotjats. Posteriorment, cap a 1/4 de 3 de la tarda, i després d’acordonar la zona per evitar el trànsit, els veïns del bloc 50, i de 7 més de contingus van ser confinats a l’interior dels seus habitatges. Segons fonts de l’Ajuntament de Puigcerdà, els veïns tenien l’opció de quedar-se dins les seves llars i no tornar-ne a sortir, o bé no tornar-hi a entrar fins que no es resol- gués l’avaria. Fins les 8 els veïns que havien quedat confinats no van poder sortir de casa.

A causa de la fuita, i del consegüent tall del gas, la part baixa de Puigcerdà i una zona de la part alta van quedar sense subminitrament unes hores. Posteriorment, cap a 3/4 de 4, es va reestablir el servei de gas a tota la ciutat, excepte en l’origen de la fuita. Ahir, a l’hora de tancar l’edició, continuaven els treballs de reparació de la canonada.