Després que diumenge un veí de la zona avisés de la troballa a la bassa de reg d’uns objectes que va dir que podrien pertànyer a l’empresa Sarri Pujol SL, que ell mateix havia contractat de vegades, els Mossos van contrastar la denúncia de desaparició de l’empresari i van comprovar que al fons de la bassa s’amagava un cotxe. Ahir al matí, amb l’ajut de submarinistes dels Bombers de la Generalitat i una grua de gran tonatge, es va procedir a efectuar l’operació per treure el vehicle de la bassa, a l’interior del qual hi havia el cos sense vida de Josep Maria Sarri Pujol. El vehicle, un Audi All Road de color blau marí i amb matrícula nova, és el cotxe amb el qual va desaparèixer l’empresari.

A falta de realitzar-se l’autòpsia, les circumstàncies de la mort de l’empresari de Castellgalí no són clares, tot i que segons els Mossos d’Esquadra no hi ha signes evidents de criminalitat ni de violència. La bassa de reg en la qual ha aparegut el vehicle amb el cos al seu interior és situada a prop del quilòmetre 87 de la N-240, al terme de Lleida. Pel costat d’aquesta bassa, que no està envoltada per cap tanca, passa un camí rural, segons han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra. La troballa del cos de Josep Maria Sarri Pujol posa fi a sis setmanes d’incertesa sobre el parador de l’empresari.

Josep Maria Sarri, un dels dos germans responsables de l’empresa Sarri Pujol SL, situada al polígon industrial del Pla del Camí de Castellgalí, va desaparèixer el dilluns 27 d’octubre a primera hora de la tarda. En aquell moment, la família va considerar la seva desaparició molt estranya, ja que no havia agafat diners ni res que fes pensar que volia marxar voluntàriament. Segons es va saber en el moment de la seva desaparició, fins i tot havia fet plans amb la seva dona per al cap de setmana següent.

Segons van explicar la seva dona i el seu fill a aquest diari, l’última notícia que tenien de Josep Maria Sarri Pujol és que pels volts de les 2 del migdia havia anat a dinar a casa seva, a Sant Vicenç de Castellet. L’home, segons va narrar la família, va fer l’àpat sol, però la seva dona va parlar amb ell per telèfon i un veí va veure el seu cotxe aparcat fora de casa. A partir de 2/4 de 7 de la tarda, quan la seva dona va començar a trucar-lo al mòbil, estranyada perquè a aquella hora encara no havia passat per l’empresa (on treballaven tots dos), ja no va ser possible contactar-hi, ja que saltava la bústia de veu. Passades 24 hores de la desaparició, la família va denunciar el cas als Mossos d’Esquadra, que el dijous 30 d’octubre van activar un helicòpter per rastrejar punts del Bages on es podia trobar l’empresari desaparegut.

Josep Maria Sarri Pujol era nascut a Sant Mateu de Bages, però de petit la seva família es va traslladar a Castellgalí, on vivien a la masia de can Cornet. En aquesta població, la família és molt coneguda. Feia 32 anys que vivia amb la seva esposa a Sant Vicenç. L’empresari tenia un fill.