Els responsables del dispositiu van decidir ahir a la tarda suspendre les tasques de localització fins a primera hora d'avui. Les 37 dotacions que participen en la recerca van pernoctar en un refugi militar de Cerler i avui s'han sumat un altre cop al dispositiu, en què també treballen la Guàrdia Civil i voluntaris.

A més, fins a Benasc s'hi han desplaçat dos vehicles de telecomunicacions (un de Mèrida i un de Lleó), set vehicles lleugers Aníbal, un camió pesat de transport i un autobús. Alhora, participen en el dispositiu dos gossos de recerca i rescat.

Una allau va sorprendre diumenge la desapareguda i la seva parella, que es va salvar de ser colgat, mentre feien una travessia per un dels vessants del pic de Salvaguarda.

A primera hora d'ahir es va rebre una telefonada del 112 d'Aragó en què se sol·licitava la col·laboració de la UME en les tasques de rescat d'una persona desapareguda en el tàlveg del camí del Portillón, al final de les pistes d'esquí de fons de l'esmentada estació.

En virtut dels acords de col·laboració de la Comunitat Autònoma d'Aragó i el BIEM IV (Batalló d'Intervenció d'Emergències), amb base a Saragossa, es va posar en marxa el procediment d'intervenció en pràctiques en l'operació de recerca i rescat.

En primer lloc, va sortir una primera Unitat de Reconeixement des de Saragossa i, després, es va enviar un element de Primera Intervenció i dos Equips Cinològics (unitat canina especialitzada en la recerca de persones).