La policia espanyola ha detingut sis integrants d'un grup de narcotraficants i ha intervingut a Cerdanyola 426 quilos d'haixix. La droga procedia de Marroc i posteriorment era distribuïda a l'estat espanyol i altres països europeus. Als arrestats, cinc marroquins i un ciutadà de l'estat d'edats entre els 20 i 31 anys, se'ls imputen també els delictes de tràfic il·lícit de vehícles, falsetat documental i receptació. S'han intervingut deu vehicles, un d'ells sostret; 41 plaques de matricula estrangeres; una pistola del calibre 45 i munició; i 5.450 euros en efectiu, entre altres efectes.

La investigació va començar al mes de febrer a Sabadell en detectar un grup de marroquins que aparentment es dedicava a la compra-venda de vehicles d'importació. La policia va saber que en realitat es dedicaven al tràfic d'haixix a gran escala.

Es tractava d'un grup molt especialitzat que adoptava tota mena de precaucions per evitar ser detectats pels investigadors. Feien contravigilàncies, feien servir cotxes de seguretat, gran quantitat de telèfons mòbils i cambiaven amb molta freqüència de vehicle i de domicili. A Cerdanyola varen llogar tres pisos en diferents punts de la ciutat en només un dia. El cap del grup viatjava constanment al sud de l'Estat i a la costa de Llevant on recollia droga que portava cap a Catalunya an vehicles que tenien plaques de matrícula falses. La droga estava emmagatzamada en locals i garatges de Cerdanyola del Vallès.

En l'operació s'han registrat quatre locals i cinc habitatges a Cerdanyola on s'han intervingut 426 quilos d'haixix en teules de 100 grams amb diferents anagrames impresos, una pistola del calibre 45 propietat de l'exèrcit dels EUA, dos carregadors i 30 cartutxos. També 10 vehicles entre els que hi ha un BMW X5 robat, 5.450 euros en efectiu, 41 plaques de matrícula estrangeres i 16 claus de vehicles de diferents marques, 52 garrafes de color verd tallades per la meitat, 21 telèfons móbils, 5 televisors de plasma, 7 reproductors DVD, 2 cámeres de vídeo, 4 relotges de gamma alta, 4 ordinadors portàtils i un equip detector de freqüències.