L’home, que respon al nom de Jean Pierre Michel Lucin P., va ser arrestat en un camí rural, al terme municipal de Súria, després d’una llarga persecució que es va iniciar a la comarca del Berguedà. En el moment de ser detingut, l’home duia a la furgoneta 30.500 paquets de tabac de contraban, valorats en 70.270 euros.

Els fets van tenir lloc dimecres passat, 10 de desembre, pels volts d’1/4 de 2 de la matinada, quan una patrulla de Seguretat Ciutadana dels Mossos del Berguedà que estava fent un control de pas al punt quilomètric 96 de la C-16 (eix del Llobregat) va intentar aturar una furgoneta, amb matrícula andorrana, que circulava fent moviments estranys en direcció sud. En adonar-se de la presència policial, el vehicle del detigut va fugir a gran velocitat, moment en què es va iniciar una persecució. Immediatament, els Mossos d’Esquadra van muntar diversos controls per intentar localitzar el vehicle i aturar-lo.

Aleshores el conductor va abandonar l’eix del Llobregat a l’alçada de Balsareny (al quilòmetre 43,5 de la C-16), va continuar per la carretera C-1411a i, tot seguit, es va incorporar a la via BP-4313. Per aquesta carretera, la furgoneta va circular a gran velocitat, fent esses i envaint el carril contrari en nombroses ocasions.

Aleshores, el conductor va arribar a l’entrada de Súria, i va veure una dotació de la Policia Local, que havia tallat el pas. Tot seguit, va decidir girar cua i va tornar a circular en sentit Balsareny.

Finalment, Jean Pierre Michel Lucin P. va accedir a un camí rural al terme de Súria, va abandonar la furgoneta i va fugir corrent. L’home va ser detingut, finalment, pocs metres més enllà.

Durant la persecució un dels vehicles del cos policial va haver d’esquivar la furgoneta del detingut per evitar ser envestit i alguns agents van haver de fer el mateix per impedir, també, ser atropellats.

En l’escorcoll a l’interior de la furgoneta els Mossos d’Esquadra van trobar una gran quantitat de caixes que contenien tabac, presumptament de contraban. En total, l’home transportava 30.500 paquets de tabac de diferents marques, valorats en 70.270 euros.

Fetes les comprovacions oportunes es va esbrinar que la furgoneta que havia utilitzat havia estat llogada a una empresa de lloguer de vehicles andorrana. El detingut, per la seva banda, va admetre davant els agents dels Mossos d’Esquadra que es dedicava al contraban de tabac.

El detingut, Jean Pierre Michel Lucin P., que és veí d’Andorra i té 53 anys, va passar a disposició judicial abans-d’ahir al jutjat de guàrdia de Manresa i va quedar en llibertat. D’altra banda, els més de 30.000 paquets de tabac van quedar confiscats.