En els robatoris s'enduien material de jardineria i petits electrodomèstics que posteriorment venien en botigues d'articles de segona mà. Les detencions es van practicar a finals de la setmana passada a Manresa i tots dos han ingressat a presó sense fiança després de declarar davant del jutge.

Els detinguts són José E.T., de 32 anys i veí de Rubí, i Mario C.D., de 27 anys i amb domicili a Esplugues del Llobregat. Segons els Mossos d'Esquadra, cap dels dos tenia antecedents policials.

Els dos autors dels robatoris els cometien sempre de dia i es desplaçaven en una furgoneta amb l'espai de darrere descobert per posar-hi la càrrega. Anaven disfressats o bé de jardiners o bé d'agents de la Guàrdia Civil. Així, quan algun veí els sorprenia, s'identificaven com a jardiners o com a agents de medi ambient del cos policial.

Segons els Mossos, utilitzaven una pota de cabra o una cisalla per obrir les portes i els encadenats i un cop dins s'enduien material de jardineria, eines, motoserres, petits electrodomèstics i joies.

El material que robaven el guardaven en un magatzem de Terrassa i posteriorment el venien en botigues de venda d'articles de segona mà. Una part del botí que conservaven en aquest magatzem s'ha pogut retornar als seus propietaris arran de la detenció.