La Policia de l'Estat ha detingut tres membres de la banda: l'encarregat de rebre-la a l'Hospitalet, de nacionalitat espanyola; el destinatari final, de nacionalitat colombiana; i una dona de la mateixa nacionalitat que havia llogat el local feia tres mesos. Amb al droga, van localitzar productes químics que s'utilitzen per manipular la cocaïna.

La Policia de l'Estat ha intervingut la droga en el marc de l'anomenada 'operació 'Teca', que arribava camuflada dins d'un enviament de mobles peruans d'importació. La cocaïna va arribar en un contenidor al Port de València. Llavors, la van enviar a un local de l'Hospitalet de Llobregat, on la van intervenir a finals de novembre.

Les investigacions van començar després que els agents es van assabentar de la intenció de transportar una partida de cocaïna camuflada dins de mobles de fusta des del Perú. La droga tenia com a destí final un local de l'Hospitalet de Llobregat. Per aquest motiu, la policia va establir-hi un dispositiu, els fruit del qual ha estatla detenció dels tres membres de la banda.

En el registre que es va portar a terme al local, van intervenir 21 mobles a l'interior dels quals hi havia un total de 45 bosses de plàstic transparent que contenien dotze quilos de cocaïna. També van trobar-hi diverses substàncies de les que s'utilitzen habitualment als laboratoris clandestins per manipular i processar la droga, segons ha informat la Policia de l'Estat en una nota de premsa.

El farcit, el tapís i l'estructura de fusta que conformen els mobles que s'han intervingut estan essent analitzats per conèixer si contenen algun tipus de substància estupefaent impregnada.

Detenen dos traficants més a València

D'altra banda, els agents també han detingut dues persones a València que forment part d'una organització que s'encarrega d'introduir grans quantitats de cocaïna en contenidors al Port de València.

El grup utilitzava un mètode que consisteix a enviar droga oculta en un dipòsit amb mercaderia legal en què tant el remitent com el receptor desconeixen l'existència de l'estupefaent. Llavors, una vegada el contenidor arriba al port, dos membres del grup amb lliure accés a les instal?lacions, s'encarreguen d'obrir-lo i treure la droga per entregar-la a altres integrants de l'organització, que esperen fora del recinte portuari.

En una primera fase de la investigació, realitzada al juny, van detenir dues persones i van intervenir 143 quilos de cocaïna. Les investigacions dutes a terme des de llavors han permès identificar i detenir dos membres més de la banda. En els registres que han fet, també han intervingut diverses armes de foc i munició, així com elements per manipular droga.