Aquestes patrulles amb mossos d’esquadra, policies locals i botiguers és la novetat d’aquest any de la campanya Grèvol, una iniciativa que els Mossos duien a terme amb les policies locals de la pràctica totalitat de ciutats catalanes.

Comentaris com el de Josefina Portell són el que senten habitualment aquestes patrulles, que fan un servei de vigilància que serveix, justament, per intentar que els possibles lladres no actuïn a la zona comercial de cada ciutat. Al mateix temps, si hi ha alguna incidència la poden recollir i, si és necessari, traspassar-la a altres grups perquè actuïn.

Portell, en aquesta primera visita policíaca, va intentar fer veure a la policia com era d’important que els tinguessin ben a la vora. En la presentació de la campanya, el grup també va visitar la botiga de roba íntima Rubí Casals, on van poder comprovar que el contacte directe amb els botiguers els pot portar a un coneixement més gran de la problemàtica. No hi havia hagut cap robatori, però feia escassament cinc minuts que una furgoneta de repartiment de productes alimentaris s’havia endut una part de la façana i havia fet, a més, una infracció, ja que havia entrat pel carrer Nou i girava, en contra direcció, pel carrer de la Canal, en direcció al carrer del Born. Els agents en van prendre nota i en van informar, tot seguit, altres grups perquè actuessin.

El dispositiu de vigilància policíaca està en servei des del 5 de desembre passat i es mantindrà durant la campanya comercial de Nadal fins per Reis. En el cas de Manresa, la vigilància de les patrulles, que surten cada dia, es fa a la zona comercial.

Xavier Lanza va destacar el paper d’interlocutor entre el comerç i les policies. Per a Lanza, l’acció dóna seguretat al botiguer, que encara que es trobi en una ciutat com Manresa, que té un baix nivell de delinqüencia, sovint expressa la seva inseguretat.