Un altre dels quatre acusats, Guillermo F. F., de 43 anys i de nacionalitat argentina, va ser absolt per falta de proves, ja que el tribunal no ha pogut demostrar que participés en l’assalt. En el judici també hi haurien d’haver desfilat dos imputats més pels fets, Marcos Esteban B., de 37 anys i d’origen argentí, i Virion H., de 29 anys i nascut a l’antiga Iugoslàvia, però des de l’any 2006 estan desapareguts i es troben en un parador desconegut.

Concretament, la Secció Setena de l’Audiència ha condemnat Carlos Alberto M. L. a un any i tres mesos de presó per un delicte de robatori amb violència en grau de temptativa, i a cinc anys més per un altre delicte possessió de munició de guerra. A més a més, Carlos Alberto M. L. també ha estat condemnat a una multa de 6.480 euros per un delicte continuat de falsedat documental.

Els fets es remunten al 25 d’abril de l’any 2002, quan el condemnat, els dos desapareguts i una quarta persona sense identificar van intentar assaltar la finca de l’empresari Fèlix Pasquina Olivé, situada a l’Espunyola. Segons l’escrit d’acusació de la fiscalia, que demanava penes d’entre 8 i 14 anys de presó, els quatre assaltants van entrar a la finca saltant-ne la tanca. Un cop allà, van aparèixer una desena d’agents del Grup d’Operacions Especials (GOES) i de la Policia Judicial de la Policia Nacional, que havien tingut coneixement de les intencions de la banda. Segons les seves informacions, els quatre homes havien ultimat el pla reunint-se en diferents llocs concorreguts de Barcelona com un centre comercial de l’avinguda Diagonal i les places de Francesc Macià i de Catalunya

En el moment dels fets, però, un dels assaltants, Marcos Esteban B., es va oposar a ser detingut tot apuntant amb una pistola els agents. Encara que va poder ser reduït per la policia, dos dels atracadors, Virion H. i Carlos Alberto M. L., van aconseguir fugir aprofitant el moment de confusió. Tot i així, tots dos van poder ser detinguts al cap d’unes hores, el primer a Avià i el segon a Cardona. Una quarta persona presumptament implicada en els fets també va fugir i no ha pogut ser identificada. Per aquest motiu, l’Audiència ha absolt el quart sospitós que hi havia detingut, Guillermo F. F., per falta de proves.

Dos dies després de l’intent d’atractament a la masia de l’empresari de l’Espunyola, els agents de la policia van escorcollar un domicili de l’avinguda General Mitre de Barcelona, on van confiscar a Carlos Alberto M. L. abundant munició de gran calibre (entre la qual 150 cartutxos d’armes tipus Kalashinikov i Cetme). Per les seves característiques, tenen la consideració d’armes de guerra, les quals són prohibides a l’estat espanyol per a l’adquisició, tinença i ús per a particulars. Per aquest motiu, la major part de la condemna de Carlos Alberto M. L., cinc anys de presó, es deu al delicte de possessió de munició de guerra.