Els treballadors de les fàbriques del Polígon Industrial del Congost i de la depuradora han vist una boirina de color blanc i amb una forta olor irritant, que a les 13.00 hores ja s'havia dissipat. El núvol procedia d'una empresa de reciclatge de ferros i metalls, els 20 treballadors de la qual han estat desallotjats com a mesura de seguretat.

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local, quatre dotacions dels Bombers i tècnics de qualitat ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge s'han desplaçat al polígon per identificar l'origen del núvol i el producte que el componia.

Les primeres informacions assenyalen que, durant el procés de desballestament de la ferralla, ha pogut rebentar-se un recipient, que contenia un producte que encara no ha estat identificat. Inicialment, s'ha apuntat la possibilitat que es tractés d'àcid cítric, però encara no ha estat confirmada i es continuen buscant les restes de l'envàs.

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) ha evacuat un treballador de la metal·lúrgica, Musa D.J., que tenia les mucoses irritades, i un altre operari d'una empresa veïna a les seves respectives mútues laborals. A altres treballadors de la zona els picaven els ulls però no han requerit assistència mèdica.