El primer accident es va produir a les 06.30 hores al quilòmetre 636,5 de l'esmentada via, quan Barry O., un guineà de 28 anys i veí de Premià de Mar (Maresme), circulava en el seu vehicle acompanyat de tres persones més i va tocar lleugerament un altre turisme, provocant danys però no ferits.

Poc després, a l'altura de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Premià de Mar, Barry O. va envestir una motocicleta per darrere i la va arrossegar durant gairebé un quilòmetre. El motorista també va ser arrossegat diversos metres i va quedar estès a terra en estat crític, tot i que el detingut no es va aturar.

Un conductor que va presenciar l'accident va seguir el vehicle infractor per agafar la matrícula i va veure com, davant de l'antiga biblioteca de la població, el detingut frenava el seu vehicle de manera brusca, es desfeia de la motocicleta --que va quedar al mig del carril esquerre en sentit Barcelona--, i els acompanyants del detingut baixaven del cotxe i fugien.

El detingut va reprendre la marxa fent 'esses' fins al quilòmetre 640,5, on va xocar per darrere contra un turisme i tres persones van quedar ferides lleus. Els danys que va tenir el seu vehicle van impedir que Barry O. pogués seguir circulant, pel que va poder ser detingut pels Mossos d'Esquadra.

El conductor, que no tenia permís de conduir, presentava símptomes evidents d'estar sota els efectes de l'alcohol o les drogues, tot i que es va negar a fer les proves pertinents i després la va fer malament de manera voluntària.

Després de passar a disposició judicial l'endemà, la jutge de guàrdia de Mataró va ordenar l'ingrés a la presó preventiva de Barry O. com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa, un altre de desobediència per negar-se a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia, i tres més contra la seguretat del trànsit, per conduir de manera temerària, fer-ho sense carnet i sota els efectes de l'alcohol i les drogues.