Funerària del Bages, l'empresa que el 26 de juliol passat va traslladar un difunt al tanatori de Navàs, propietat de Fontal, reitera que està legitimada per "exercir la seva activitat a Manresa i a la nostra comarca i traslladar difunts a qualsevol punt del nostre país, de l'estat o del món".

En un comunicat, respon així a les manifestacions de Fontal, que assegura que no tenia cap obligació legal ni contractual de subministrar la sala de vetlla a Funerària del Bages. El fèretre del difunt va estar-se prop de quatre hores al carrer, davant del tanatori navassenc, fins que es va arribar a un acord.

Funerària del Bages ressalta que "no podem renunciar al nostre legítim dret a efectuar la nostra activitat emparada per la Constitució i per l'ordenament jurídic actual, que protegeix el lliure mercat i la lliure concurrència". En aquest sentit, demana a l'alcalde de Navàs, Josep Oliva, que expliqui amb quina fórmula "permet realitzar tots els serveis funeraris a Fontal sense que altres empreses hi puguin competir".

Segons Funerària del Bages, "el motiu de Fontal per negar-se a rebre el cadàver al seu tanatori és que volia realitzar el servei complet des del moment de l'òbit a Manresa per incrementar els seus interessos comercials i impedir la presència d'un competidor a la zona d'influència de Navàs".

Segons assegura, "la voluntat de Fontal és monopolitzar els serveis allà on disposa de sales de vetlla, comptant amb el maridatge de l'Ajuntament", a qui demana "obrir un expedient per esbrinar la responsabilitat de les funeràries en aquest afer". Funerària del Bages avança que prendrà "les accions legals que pertoquin".