La marxa del fins ara caporal de la Policia Local de Súria, Francesc Zaragoza, a la de Santpedor, ha obligat l'Ajuntament surienc a celebrar proves internes per cobrir el lloc vacant de caporal. El guanyador del concurs ha estat l'agent Rafael Garcia, segons ha explicat a aquest diari el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Roigé.

Es dóna el cas que Garcia és un dels dos responsables de l'empresa privada de contenidors de runa de Súria, Serveis Mig-Món, que regenta des de fa anys amb el sergent-cap de la Policia Local, Anastasi Monfort. Tots dos són actualment el centre de la polèmica política a Súria després que l'Agència de Residus hagi iniciat la investigació d'uns abocaments de l'empresa i que l'oposició hagi denunciat que la feina privada dels dos policies és incompatible legalment amb la seva tasca pública.

El regidor Roigé ha explicat que Rafael Garcia va ser un dels dos aspirants a la plaça de caporal, i que el jurat, com pertoca en aquests casos, era format per membres de l'Escola de Policia de Catalunya. Ara, afegeix Roigé, Garcia iniciarà el curs de caporal a l'acadèmia.

En el darrer ple, d'altra banda, l'alcalde Julián, després de ser interpel·lat per CiU sobre la marxa de Francesc Zaragoza a Santpedor, va denunciar el "mercadeig de policies locals" i va instar el departament d'Interior a fer una regulació de sous. "No pot ser que un Ajuntament pagui la formació d'un agent i que més endavant marxi al municipi del costat perquè paga més. No hi ha dret", va sentenciar.