Els estancs de Saldes i del nucli de Sant Jordi de Cercs també han estat víctimes de robatoris aquesta setmana. Els lladres, que han actuat sempre de matinada, se n'han endut en total vuit caixes de tabac, d'un valor conjunt del voltant de 14.000 euros. Aquests dos casos se sumen als sis robatoris en estancs i llibreries del Bages que va publicar ara fa una setmana aquest diari i que van tenir lloc entre el 24 i el 30 d'octubre passats.

El primer robatori es va produir la nit de diumenge a dilluns passat a l'estanc del carrer Tresserras de Saldes, que alhora fa de botiga de queviures. La seva responsable, Fina Soler, va explicar que els lladres es van enfilar per una paret des del carrer, van saltar a un hort i van arribar fins a la botiga. A continuació van treure els llistons d'una finestra, van retirar-ne delicadament el vidre i van accedir a l'interior. Un cop a dins, segons Soler, van robar tres caixes de cartrons de tabac, valorats en uns 6.000 euros. També van agafar alguns objectes de la botiga i 150 euros de la caixa enregistradora, i van fugir per la mateixa finestra sense ser vistos per ningú.

La nit següent, uns desconeguts van entrar a robar a l'estanc de Sant Jordi, de Cercs. Segons va explicar la seva propietària, Teresa Casas, els lladres van tallar la planxa de la persiana, van forçar el pany de la porta interior i, un cop a dins, també van rebentar la porta d'alumini del magatzem. D'allà, en van sostreure cinc caixes de tabac, valorades conjuntament en uns 8.000 euros. Malgrat que l'alarma es va activar de seguida, els lladres van tenir temps suficient per dur a terme la seva acció abans que s'hi presentessin els propietaris i els Mossos d'Esquadra. La policia catalana investiga aquests dos robatoris i ha intensificat els controls al Berguedà, amb l'objectiu de detenir els lladres.