El Govern ha declarat aquest dijous dia de dol oficial a Catalunya per l'accident de tren a Castelldefels (Baix Llobregat) que ha provocat 12 víctimes mortals i 14 ferits, 3 dels quals greus. Així ho ha comunicat el president de la Generalitat, José Montilla, que s'ha desplaçat a Castelldefels juntament amb altres autoritats. El president ha recordat que les víctimes, majoritàriament joves, han creuat la via sense usar el pas soterrani. Així mateix Montilla ha remarcat que l'estació havia estat totalment remodelada recentment, així com que disposa 'de totes les mesures de seguretat'. D'altra banda, ha subratllat que els serveis d'emergències han actuat de forma 'rapidíssima'.

Montilla ha lamentat que una festa com la de Sant Joan 'es convertís en una nit tràgica' i que els joves tinguessin 'el gest d'imprudència' de no creuar les vies pel pas soterrani.

El president ha aprofitat per traslladar el seu condol a les famílies de les víctimes i els ferits i per elogiar la reacció dels Mossos d'Esquadra, el Servei d'Emergències Mèdiques i els Bombers, que segons ha ressaltat 'van tenir una resposta immediata'.