El conductor detingut per donar una taxa d'alcoholèmia positiva després de l'accident mortal de Balsareny, la nit de Cap d'Any, ja havia estat denunciat dues vegades en el darrer any, també per conduir sota els efectes de l'alcohol, segons van explicar ahir a aquest diari fonts coneixedores del cas.

Concretament, l'acusat, el manresà Marc V. R., de 35 anys, feia només dos mesos que havia estat denunciat per la Policia Local de Manresa, després d'un accident a la capital del Bages, en aquella ocasió sense ferits. Va ser el 22 d'octubre i va donar una taxa d'alcoholèmia penal, és a dir, superior als 0,60 mg/l. Un any abans, el 6 de desembre del 2009, havia estat denunciat pels Mossos d'Esquadra per donar també una taxa d'alcoholèmia penal, en un control.

La passada nit de Cap d'Any, el cotxe que conduïa per la carretera de Balsareny a Súria es va precipitar per un marge. L'accident va provocar la mort del copilot, el balsarenyenc Òscar Marco Laplaza, de 31 anys, i propietari del vehicle accidentat. Marc V. R. va donar una taxa de 0,70 mg/l. Després de passar a disposició judicial el mateix 1 de gener, va quedar en llibertat amb càrrecs, a l'espera de judici, sota l'acusació d'un delicte d'homicidi imprudent i d'un delicte contra la seguretat del trànsit.