Els Mossos d'Esquadra van detenir l'amo d'una empresa de Mataró acusat d'intentar amagar que un treballador sense contracte havia perdut una mà en un accident laboral.

Al treballador, un home equatorià de 41 anys, se li va quedar la mà enganxada en un torn de la fàbrica de components d'embarcació on treballa. L'accident s'hauria produït al matí quan el ferit manipulava una màquina que té tres eixos que giren molt ràpid. En un moment determinat se li va quedar enganxada la mà a dins la màquina destrossant-li el braç.

Segons va explicar el treballador ferit, que vol mantenir-se en l'anonimat, l'encarregat de la fàbrica, Antonio O.G, veí de Premià de Mar, el va ajudar a parar la màquina i en lloc d'avisar l'ambulància va trucar a l'amo de l'empresa, Jaime C.G, veí de Tordera.

Els dos homes, segons el relat, van decidir que portarien el ferit a l'hospital en comptes d'avisar els serveis d'emergència. El van fer canviar de roba i el van traslladar amb cotxe fins al centre sanitari.

Un cop allà, van dir a un infermer que s'havien trobat el ferit tirat al mig del carrer i el van deixar abandonat a urgències.

Segons va explicar el treballador accidentat, amo i encarregat l'haurien coaccionat perquè expliqués que s'havia fet mal mentre pescava al port.

Els metges no es van creure la versió del pacient, que al final els va acabar confessant el que havia passat.

Després d'una operació de dues hores van haver de tallar el braç al treballador equatorià.

La versió de l'amo de l'empresa, en canvi, difereix molt de la donada pel treballador. Segons el cap del ferit, aquest li hauria demanat que no digués la veritat als metges perquè es trobava en situació irregular a l'Estat espanyol.

Tant l'amo com l'encarregat van assegurar que van portar ràpidament el treballador fins a l'hospital.

El cas va arribar a mans de la policia perquè el consulat d'Equador a Barcelona va denunciar el cas a l'Inspecció de Treball. Llavors, els Mossos van procedir a detenir els acusats.

A Jaime C.G., el propietari, li atribueixen delictes contra els drets dels treballadors, omissió del deure de socors i obstrucció a la justícia. A l'encarregat, Antonio O.G., li atribueixen els delictes d'omissió del deure de socors i encobriment.

La víctima feia tres anys que treballava a l'empresa CMN, i cobrava 850 euros al mes. Fa un any l'amo el va acomiadar però va seguir treballant sense contracte cobrant 7 euros l'hora durant nou hores al dia.

Segons va declarar l'empresari a la policia, això ho va fer perquè no havien renovat el permís de residència al treballador i l'empleat li va demanar que li donés feina per enviar diners a la seva família d'Equador.

L'advocat de la víctima, Borja Masramon, que habitualment treballa pel Consolat d'Equador, va explicar que l'actuació dels responsables de l'empresa pot tenir "connotacions penals", ja que el treballador podia haver mort dessagnat, però també laborals, perquè l'empleat no estava donat d'alta a la Seguretat Social. Ara, la defensa de l'home intentarà aconseguir una pensió d'invalidesa pel seu client.