Un jove comandant de Manresa, Jordi Solà López, de 31 anys, va morir ahir al matí quan l'avió que pilotava es va estavellar a terra en intentar aterrar enmig de la boira a l'aeroport de Cork, al sud d'Irlanda. L'accident va provocar cinc víctimes mortals més, totes de nacionalitat britànica i irlandesa, i sis ferits greus, fora de perill.

El manresà pilotava un petit avió de divuit places que la companyia britànica Manx2 havia llogat a l'aerolínia espanyola Air Lada. El manresà, que treballava per a aquesta empresa, vivia entre Belfast i Barcelona, on tenia les seves bases d'operacions, i es feia càrrec de rutes per tot Europa.

L'avió que pilotava ahir al matí havia sortit precisament de Belfast (Irlanda del Nord) i tenia com a destinació Cork, al sud del país. Hi viatjaven deu passatgers i dos tripulants, entre els quals el manresà. Segons va informar l'Autoritat d'Aviació Irlandesa (AAI), l'accident es va produir a les 10 del matí, quan l'aparell es disposava a aterrar a l'aeroport de Cork en unes condicions de boira i de poca visibilitat. "L'avió estava intentat aterrar amb boira. Aquest era el seu tercer intent", va assenyalar l'AAI en un comunicat. L'avió, per causes que la investigació haurà de determinar, es va estavellar finalment a terra, es va partir pel mig i es va incendiar.

El ministre principal d'Irlanda del Nord, Peter Robinson, va enviar un missatge de suport a les famílies de les víctimes. "És una tragèdia terrible.

Els meus pensaments estan amb els familiars", va dir. També va mostrar el seu condol el ministre adjunt del govern autònom, Martin McGuiness.

L'ambaixada espanyola a Irlanda va informar telefònicament de la mort del pilot manresà a la seva família, que viu al barri de la Parada de la capital del Bages. La companyia aèria on treballava la víctima també va fer el mateix. Avui al matí, és previst que els pares del manresà agafin un avió fins a Cork, on es troben les despulles del seu fill. Ahir, a l'hora de tancar aquesta edició, es desconeixia quan podrà fer-se la repatriació.

Jordi Solà López feia anys que treballava com a pilot d'avions, segons van explicar fonts familiars a aquest diari. Havia estudiat a l'escola d'aviació de Top Fly, a l'aeròdrom de Sabadell, on també havia estat monitor de pilots. Actualment, treballava per a la companyia Air Lada i realitzava vols per tot Europa. Anteriorment, també havia treballat a les Canàries. Malgrat que feia algun temps que s'havia tret la titulació de comandant, feia pocs dies que exercia aquest grau i el vol d'ahir era precisament un dels primers en què actuava com a comandant.

A Manresa, era molt conegut per haver-se dedicat molts anys al ball esportiu, abans de decantar-se per la seva vocació de pilot. Durant molts anys, va participar en diferents competicions estatals i internacionals, tot obtenint nombrosos premis. L'any 2002, va ser semifinalista del Campionat del Món dels 10 Balls que es va celebrar a Portugal, juntament amb la seva parella de ball, Mònica Crocceta. També va ser semifinalista de la Copa del Món ball estàndard.

La seva mare, amb qui va parlar ahir aquest diari, no s'explicava com havia pogut passar l'accident. Fill únic, Jordi Solà López mantenia una relació sentimental amb una noia de Montcada i Reixac, on passava una part de les estades quan era a Catalunya.