El pilot manresà mort en un accident aeri dijous passat al sud d'Irlanda va decidir fer el tercer intent d'aterratge a l'aeroport de Cork quan els responsables de la torre de control van comunicar-li que la boira ja s'estava aclarint i que es començava a veure la pista. Durant la maniobra, però, Jordi Solà va ser sorprès per un banc de boira espessa, que hauria estat el desencadenant de l'accident.

Així ho van explicar els investigadors dels fets als pares del jove manresà, segons va explicar ahir la família a aquest diari. Els fets, en què van morir cinc passatgers més de l'avió, estan sent investigats per l'Autoritat d'Aviació Irlandesa, i és previst que d'aquí a unes setmanes estigui disponible l'informe preliminar. La família va subratllar ahir que els responsables de l'aerolínia de Solà van assegurar-los personalment que el jove pilot no va incórrer en cap negligència.

Segons van explicar les mateixes fonts, el manresà ja havia cobert el dia abans la mateixa ruta, també en unes condicions meteorològiques difícils, si bé la boira del dia dels fets era molt més espessa (a Cork, la visibilitat sobre el terreny era de 300 metres a 2/4 de 10 del matí, i de 400 metres a les 10). "Segurament, quan ell era a Belfast a punt de sortir, ja l'haurien d'haver avisat que hi havia molta boira i que no podia sortir de l'aeroport", va considerar ahir al família.

"Vam parlar amb els caps de la seva empresa i ens van assegurar que el Jordi era un gran pilot, un gran company i una gran persona, i que ja tenia molta habilitat i experiència amb aquell avió. Ens van dir que, per descomptat, l'errada no va ser d'ell, perquè era un pilot molt prudent, que mai no hauria posat la vida de ningú en perill", va subratllar la família.

Abans del tercer intent d'aterratge fatídic, Jordi Solà ja feia més de vint minuts que sobrevolava l'aeroport, esperant unes millors condicions de visibilitat. El diari Belfast Telegraph, en la seva edició digital, publicava aquesta setmana que els investigadors volen determinar també si l'aparell tenia prou combustible de reserva, per descartar la possibilitat que Jordi Solà renunciés a anar fins a un altre aeroport proper per una hipotètica falta de carburant.