El jutjat de guàrdia de Berga ha decretat presó preventiva per a dos acusats d'haver atracat un supermercat Schlecker de Puig-reig el 31 de març passat. Un és José Antonio Bravo Ballesteros, de 30 anys i que actualment vivia a Barcelona. Es tracta d'un membre del conflictiu clan Catoño que té nombrosos antecedents penals i que en el moment dels fets tornava a estar en llibertat. L'altre detingut, un barceloní de 35 anys, Miguel L. F., també ha ingressat a la presó de manera preventiva. La policia busca un tercer implicat en els fets.

L'atracament, segons els Mossos d'Esquadra, va tenir lloc cap a les 8 del vespre i va ser presenciat per diversos testimonis. I és que, abans d'entrar a l'establiment, situat al cèntric carrer Major, els tres homes es van tapar amb caputxes, mocadors i guants, davant de nombrosos vianants.

Un cop dins, un dels atracadors va amenaçar l'única treballadora amb un ganivet de grans dimensions. La van obligar a donar-los tots els diners de la caixa en registradora i també de la caixa forta, que es trobava a l'interior d'un despatx. Abans de marxar, els atracadors van ordenar a la víctima no sortir del despatx fins al cap d'una estona, tot i que, segons fonts policials, no la van arribar a tancar amb clau. L'atracament també va ser observat per clients que en aquell moment també eren al supermercat, malgrat que, segons les mateixes fonts, no van ser intimidats pels atracadors. En fugir, tots tres es van desprendre d'una part de les seves peces de roba, un fet observat també per testimonis. El vigilant municipal de Puig-reig també va donar pistes de la direcció per on fugien els lladres. Tot plegat ha facilitat que els Mossos hagin resolt el cas en pocs dies.

Tot i que Bravo Ballesteros vivia ara a Barcelona, va ser detingut a Berga, el mateix dia que havia de comparèixer al jutjat de la ciutat per unes diligències pendents. De fet, com altres membres de la mateixa família, ha tingut diverses condemnes per fets similars, però ara estava de nou en llibertat.