Marc Ayala, el noi de 21 anys que va atropellar mortalment la matinada d'aquest dilluns l'agent de la Policia Local de Manresa, ha entrat a declarar aquest dijous al matí al jutjat de guàrdia número 3 de Manresa i poc després el jutge ha decretat per a ell presó provisional sense fiança acusat de delictes d'homicidi, atemptat als agents de l'autoritat mitjançant l'ús d'instrument perillós, atemptat per intimidació greu contra els agents de l'autoritat, robatori d'ús de vehicle a motor i un delicte contra la seguretat vial.

El Jutjat d´Instrucció 3 de Manresa, s´inhibirà properament al Jutjat d´Instrucció 2 de la Ciutat que és qui s´encarregarà de seguir amb la Instrucció al trobar-se de guàrdia el dia dels fets.

Segons fonts policials, en el moment dels fets el detingut conduïa sense carnet i sota els efectes de les drogues. A més, es dóna el cas que el jove ja havia atropellat un altre agent de la Policia Local, en aquest cas de Sant Fruitós de Bages, el 2009. L'Ajuntament va anunciar aquest dimecres que es presentaria com a acusació particular davant el jutge. La cerimònia de comiat del Policia Local, Edouard Guillem, se celebrarà aquest dijous a les cinc de la tarda a la Basílica de la Seu de Manresa.

El dolor es fa palpable a la capella ardent, oberta aquest matí

La capella ardent de l´agent de la Policia Local Edouard Guillem Trapero ha rebut al llarg del matí un gran nombre de visites des del moment que s´ha obert al públic a les 10 del matí a la Sala de Columnes de l´Ajuntament de Manresa.

Companys de la Policia Local, treballadors municipals, agents d´altres cossos de seguretat, amics i ciutadans a títol individual han volgut retre l´últim homenatge a l´agent i donar el condol als seus familiars, que han estat acompanyant el fèretre en tot moment.

L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha visitat la capella ardent en el moment de l´obertura acompanyat per la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, ha signat al llibre de signatures i ha reiterat les seves mostres de condol als familiars en nom de la Corporació Municipal.

A les 12 del migdia, hi ha hagut ofrena florals per part de les policies locals de diferents poblacions del Bages, de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional i dels Mossos d´Esquadra.

A la tarda, a les 17 h, tindrà lloc el funeral de l'agent a la Seu. El conseller d'Interior, Felip Puig, ja ha confirmat la seva assistència, i l'acompanyarà el director general d'Administraci ó de Seguretat, Andreu Joan Martínez.

Un minut de silenci emotiu amb més de 300 persones

Més de 300 persones es van aplegar ahir migdia a la Plaça Major de Manresa per fer cinc minuts de silenci pel policia local mort atropellat aquest dilluns a la nit. Familiars, veïns, representants institucionals, Policies Locals, Mossos, Guàrdies Civils i Policies Nacionals han volgut dedicar uns instants de record a Edouard Guillem.

L'alcalde Valentí Junyent va llegir una declaració institucional davant dels fills i altres familiars de l'agent, nombrosos regidors, comandaments i agents de diversos cossos policials, representants sindicals, treballadors municipals i ciutadans que van seguir aquests emotius i respectuosos cinc minuts de silenci, que van acabar amb una llarga ovació.