Els Mossos d´Esquadra han confirmat que l´atac feixista que es va produir a Manresa el 23 de març passat, en què, entre altres afectats, va resultar ferit de molta gravetat un jove de 16 anys, va ser una venjança nazi per uns fets ocorreguts uns mesos abans, el 12 d´octubre del 2011, a Barcelona.

La possibilitat que l´atac a Manresa, a l´exterior de la sala Stroika, abans del concert de Kop i Non Servium, pogués tenir relació amb uns fets que van passar al barri del Poble Nou de Barcelona, on un grup d´antifeixistes va boicotejar un concert organitzat per la formació ultradetrana Democràcia Nacional, ja la va apuntar Regió7 el 28 de març passat, basant-se en el bloc personal del periodista Xavier Rius, expert en xenofòbia. Ara, aquesta possibilitat, segons explicava ahir El País, ha estat corroborada pels investigadors dels fets.

A Barcelona un centenar d´antifeixistes van llançar pedres i botelles a la façana del local on es feia el concert de música neonazi. Un jove va rebre l´impacte de pedres. A Manresa, un grup de feixistes van acorralar el menor que va resultar ferit greu i un amic seu i el van apallissar fins a donar-lo per mort, segons va explicar ell mateix en l´entrevista que va concedir a aquest diari quan encara era a l´hospital.