La Plataforma per Catalunya (PxC) va interposar ahir la querella que ja havia anunciat contra el periodista expert en xenofòbia de Moià Xavier Rius Sant, pel seu llibre Xenofòbia a Catalunya. Segons el partit polític, la querella, que s'ha interposat en un jutjat de Barcelona, és per presumptes injúries i calúmnies contra PxC i el seu president, Josep Anglada, a través de diversos fragments del llibre.

El líder de PxC i el periodista van citar-se a principis de setembre al Jutjat de Moià en un acte de conciliació en què Anglada demanava a Rius 100.000 euros i que va acabar sense cap acord. A més, Anglada ha anunciat que li interposarà una altra querella "per provocació a la discriminació per motius ideològics contra PxC".

Rius, però, està convençut que els fragments del llibre estan fonamentats i documentats i apel·la a la llibertat d'expressió. De fet, el periodista ha rebut el suport d'onze entitats de Moià, dels tres partits polítics de l'Ajuntament, del Sindicat de Periodistes i del Grup Ramon Barnils, que han alertat que la iniciativa de la PxC amenaça el periodisme d'investigació i el dret a la informació.