El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar ahir que la setmana vinent visitarà el punt negre de la C-55, a l'alçada de Manresa, per "precisar les actuacions d'urgència per reconduir la situació de sinistralitat, a l'espera d'un projecte més ambiciós de variant". Es tracta del punt quilomètric 27 on aquest dijous hi va haver la primera víctima mortal de l'any. Vila va apuntar que anunciarà les accions que duran a terme durant les properes setmanes i mesos per "minimitzar al màxim el risc d'accident en aquest tram". Segons ell, és un dels trams de les carreteres catalanes que "reclamen amb més urgència una actuació per part de la Generalitat".

Després d'assistir a la inauguració del desdoblament de l'Eix Transversal a Sant Sadurní d'Osormort, el conseller de Territori i Sostenibilitat va anunciar que la setmana que ve explicarà des de Manresa les "mesures urgents" per fer front a l'alta sinistralitat de diferents punts negres de la C-55. Vila va explicar que presentarà diferents accions "a l'espera de poder tirar endavant el projecte més ambiciós de variant que en aquests moments no hi ha disponibilitat pressupostària per tirar-lo endavant".

Vila es desplaçarà fins el punt negre de la C-55, al quilòmetre 27, al revolt del pont de Sant Pau. Es dóna la circumstància que aquest dijous un jove de 21 anys va morir en un xoc frontal just en aquest tram. La C-55, juntament amb la N-II, és una de les vies que va registrar més víctimes mortals de Catalunya el 2012, un total de 15