El Jutjat Penal número 2 de Manresa acollirà, dijous vinent, el judici contra Tiberiu P. i Napoleón M. Se'ls acusa d'haver intentat robar 700 metres de cable de coure d'unes obres de Renfe, l'any 2009. Tiberiu P. i Napoleon M. estan acusats d'un presumpte delicte de furt en grau de temptativa. El fiscal demana pel primer, que ja havia estat condemnat per un fet similar, cinc mesos i sis dies de presó. Per a Napoleón M. la pena és de cinc mesos.

Segons la fiscalia, els fets es remunten a la matinada del passat 30 de juny del 2009. Els acusats, conjuntament amb d'altres persones que no van ser identificades, van tallar el cablatge de les obres -deixant-lo inservible- a l'alçada del quilòmetre 112 de l'eix transversal, al terme de Sant Pere Sallavinera, i van intentar endur-se 700 metres de cable de coure. Van ser enxampats per un vigilant de seguretat quan estaven en procés de carregar-lo a la furgoneta en la qual s'havien desplaçat fins al lloc dels fets.

El fiscal també demana, en concepte de responsabilitat civil, una indemnització de 2.800 euros a Adif, que és la taxació del cable que van deixar inservible.