El sergent dels Mossos que havia estat fitxat per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages com a nou cap de la Policia Local, Daniel Oliva, ha desestimat a última hora la incorporació al cos bagenc en rebre una oferta per ser el cap de seguretat de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Oliva s'havia d'incorporar de forma immediata al cos policial fruitosenc.

Així ho va confirmar ahir a aquest diari l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés. Segons va explicar, el consistori havia arribat a un acord amb Oliva feia tres setmanes. Divendres passat, l'Ajuntament va divulgar públicament el seu fitxatge, tal com recollia dissabte aquest diari. A última hora de divendres, però, Oliva va comunicar al consistori que desestimava la incorporació perquè acabava de rebre l'oferta de FGC. Fonts de la companyia, però, van matisar ahir a Regió7 que el procés de selecció de la plaça de cap de seguretat continua obert.

Oliva, que fins ara era sergent dels Mossos d'Esquadra, darrerament havia exercit al Montsià. El seu fitxatge significava per a la Policia Local de Sant Fruitós la cobertura de la plaça de sergent, que estava vacant des de feia anys. La intenció del consistori era contractar Oliva en règim d'interinatge i convocar el concurs per adjudicar la plaça d'aquí a tres mesos. Davant de la seva negativa, l'Ajuntament ha decidit ara mantenir provisionalment l'agent Rafael Pérez com a caporal en cap i, abans de tres mesos, convocar el concurs per adjudicar la plaça de sergent.

L'alcalde, d'altra banda, va desvincular la decisió de contractar un sergent de la polèmica que fa un mes va fer dimitir el regidor de Seguretat Ciutadana, Agustí Masana, després de donar positiu en un control d'alcoholèmia a Manresa i de demanar ajut a la Policia Local de Sant Fruitós. Des d'aleshores, l'alcalde s'encarrega de l'àrea de Seguretat, moment en què ha coincidit el procés per contractar un sergent. Segons Batanés, però, la decisió de cobrir la plaça estava presa des del novembre i, de fet, ja havia estat pressupostada per al 2013 abans de la polèmica.