La fiscalia demana catorze anys de presó per als tres acusats d'assaltar a punta de pistola el pis d'una família d'empresaris a Manresa, el 29 de maig de l'any passat. Els lladres van lligar i agredir un home i la cuidadora d'una anciana de 98 anys, que es trobava en una habitació en el moment dels fets. El judici se celebrarà aquest dilluns al Jutjat Penal 2 de la ciutat.

El robatori va tenir lloc en un domicili del carrer Lepant. Segons l'escrit de conclusions de la fiscalia, dos dels acusats, Jhony Jeferson D. A., de 23 anys, de nacionalitat brasilera, i Taylor C., de 33 anys, d'origen brasiler i en situació irregular al país, van irrompre al pis aprofitant un moment en què hi entrava la cuidadora de l'anciana. El tercer dels presumptes implicats, amb diversos antecedents, Ramón S. M., de 38 anys, d'origen argentí i també en situació il·legal a l'estat espanyol, es va quedar a l'exterior, fent vigilància.

Un dels acusats va apuntar amb la pistola la cuidadora i el germà de l'empresari, que estava en aquell moment al pis. Els assaltants, que anaven amb passamuntanyes i ulleres fosques, van lligar-los a tots dos, mentre els exigien que els diguessin on guardaven els diners i la caixa forta.

Mentre es produïa el robatori, va arribar inesperadament una segona assistenta que, en fugir precipitadament, va caure per les escales. Un dels lladres, mentre fugia, va donar-li una puntada de peu, segons el fiscal. La dona va resultar ferida greu per diversos traumatismes i va haver de ser hospitalitzada durant setmanes. L'altra cuidadora va requerir tractament psiquiàtric i pateix des de llavors un trastorn per estrès posttraumàtic, a causa dels fets. Els lladres només es van endur un telèfon.

Els tres acusats van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra el mes de setembre i, des de llavors, es troben en situació de presó provisional. El fiscal demana per a cadascun d'ells la pena de catorze anys de presó pels delictes de robatori amb violència, de lesions i de lesions per imprudència greu. A més, demana que indemnitzin les dues dones amb un total de 12.300 euros per les lesions i les seqüeles sofertes.