Els Mossos van detenir la nit de dissabte a diumenge un veí d'Olesa de Montserrat, José María R. M., de 32 anys, que acabava d'entrar per la força en un cotxe estacionat a Manresa. Es dóna el cas que, aquella mateixa nit, la Policia Local li havia immobilitzat el seu vehicle, ja que havia estat sorprès conduint begut, en sentit contrari, sense carnet i sense assegurança.

La denúncia de la Policia Local va tenir lloc abans de mitjanit. Segons fonts policials, l'olesà, amb diversos antecedents, va ser sorprès pujant la Baixada del Pòpul de Manresa en sentit contrari i provocant desperfectes en un vehicle estacionat. L'agent de guàrdia de l'Ajuntament va cridar-lo a l'alto, però ell va fugir. Després d'una persecució, va ser aturat a la carretera de Vic, on va donar una taxa d'alcoholèmia de 0,80 mg/l, el triple del màxim permès. Els agents locals van comprovar que circulava sense permís de conducció ni assegurança. Per aquest motiu, van immobilitzar-li el vehicle, que va ser portat al dipòsit de la Florinda.

Poc després, l'olesà va ser sorprès per un vigilant de l'estació de Renfe de Manresa forçant la porta d'un cotxe aparcat al passeig del Riu. El vigilant va alertar els Mossos, que van trobar l'home amagat a la part posterior del vehicle. Els agents van comprovar que la porta del conductor estava doblegada i el vidre trencat. A més, van requisar-li una navalla, que portava malgrat tenir una ordre vigent de prohibició d'armes. Per això, va ser detingut per robatori a l'interior de vehicle i per tinença d'armes.

Dissabte a la tarda, la Policia Local també va denunciar un conductor en sentit contrari al Poble Nou que va donar una taxa d'1,10.