Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Manresa van desallotjar ahir al matí tres persones que havien ocupat un edifici de la carretera de Cardona que està deshabitat. Posteriorment, els propietaris van denunciar la desaparició de nombrosos objectes familiars i antiguitats que guardaven en l'immoble, inclosa una moto. L'edifici, construït fa prop d'un segle, té la façana catalogada per l'Ajuntament i fa sis anys que té pendent un projecte d'hotel de cinc estrelles, que la crisi ha aturat.

L'acció policial es va dur a terme a 1/4 de 8 del matí i, per executar-la, els agents van tallar el trànsit de la carretera de Cardona. El desallotjament venia dictat per una ordre judicial, després que els propietaris de l'edifici, la família Majó-Grau, haguessin denunciat la usurpació de l'immoble per part de persones que hi feien vida des del mes de febrer passat. Els Mossos només hi van trobar tres ocupants, que no van oferir cap resistència als agents. Després d'haver-los desallotjat, un paleta va tapiar l'entrada, amb l'objectiu que l'immoble no torni a ser ocupat.

Per fer el desallotjament hi van participar agents antiavalots de l'Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos, cosa que no va passar gens desapercebuda. Els veïns, però, van explicar que els joves que ocupaven l'edifici no havien causat problemes a l'entorn.

Durant el matí, els propietaris van visitar l'edifici i hi van trobar a faltar nombrosos objectes. "Se'ns han endut molts records familiars i antiguitats: una moto antiga, ordinadors dels anys vuitanta, una bàscula, un orgue, una cristalleria, llibres, i caixes amb nombrosos objectes, com ara gerros i platets xinesos...", lamentava el propietari, Ignasi Majó, que ja va presentar ahir mateix la corresponent denúncia al jutjat. Majó va assegurar que tenia tots els objectes fotografiats i que hi eren abans de l'arribada dels okupes.

El propietari de l'immoble va confirmar que la crisi econòmica ha paralitzat el projecte d'hotel de luxe. "Abans de decidir aturar-lo, l'Ajuntament ja ens va posar també moltes traves", va assegurar. De moment, Majó desconeix el futur de l'edifici: "quan passi la crisi, hem de veure si mantenim l'hotel o canviem de projecte. Ara per ara, no podem tornar a llogar pisos, ja que són inhabitables i caldria enderrocar tot l'edifici. L'únic que està en bon estat és la façana, que està catalogada per l'Ajuntament".