El judici a la pianista de Puigcerdà Laia Martín, per a qui la Fiscalia de Girona demana set anys i mig de presó per molèsties als veïns, començarà el proper 11 de novembre a l'Audiència de Girona. La puigcerdanesa està imputada per delictes contra el medi ambient per contaminació acústica i lesions psíquiques.

Segons el fiscal, la pianista i intèrpret, que llavors tenia 26 anys, que cursava estudis oficials de música, tocava l'instrument el 2003 al seu domicili sense que la sala on assajava estigués insonoritzada. La Fiscalia considera que el so de l'instrument superava "el màxim d'immissió sonora" permès per llei, i va sol·licitar una pena de set anys i mig de presó per a la pianista, quatre més d'inhabilitació per tocar l'instrument, i als seus pares una multa de 10.000 euros i una indemnització de 9.900.

El cas va arribar als jutjats després que una veïna denunciés la pianista i la seva família davant de l'Ajuntament perquè la molestava el so constant del piano. El consistori va visitar en quatre ocasions la família perquè insonoritzessin l'habitació de l'instrument, "uns requeriments que van ser desatesos", segons l'escrit de la Fiscalia, que també assenyala que a conseqüència del "soroll" del piano la veïna va demanar la baixa laboral per lesions psíquiques com ansietat, alteracions del son i episodis de pànic, a més a més de problemes de gestació en els últims mesos d'embaràs.