El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Manresa, José Manuel del Amo, és el nou jutge degà dels jutjats de la ciutat, segons ha recollit aquesta setmana el butlletí oficial de l'estat (BOE). Del Amo, que és magistrat a Manresa des del 2003, ha estat nomenat pel Consell General del Poder Judicial després d'haver estat elegit per la junta de jutges del partit judicial manresà.

Del Amo substitueix en el càrrec el magistrat del jutjat número 5 de Manresa, Ramon Landa, que ocupava el deganat des del 2009. Landa va rellevar llavors Míriam de Rosa, que es va traslladar al jutjat d'Instrucció 10 de Barcelona i que recentment ha estat un dels 30 jutges barcelonins que ha signat un manifest a favor del dret a decidir.

El nou jutge degà de Manresa, José Manuel del Amo, està vinculat als jutjats de la Catalunya Central des del 1986. Va començar com a secretari judicial del jutjat 2 de Manresa. Posteriorment, quan va passar a jutge, va treballar uns anys a Berga com a jutge substitut. El 2003, en ser ascendit a magistrat, va ocupar la titularitat del seu actual jutjat de Manresa. Nascut a Madrid i establert fa molts anys a la ciutat, l'any passat va rebre el vuitè premi Agustí Juandó i Royo del Consell dels Col·legis d'Advocats de Catalunya, en reconeixement a la seva tasca de normalització del català en el seu jutjat.