Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Gironella de 44 anys de nacionalitat xinesa acusat d'haver fet tocaments sexuals a tres nenes menors d'edat. L'home és el responsable d'un basar situat a l'Avinguda Catalunya, l'únic regentat per xinesos que hi ha a la població.

La detenció, per un delicte d'abusos sexuals, va tenir lloc aquest dimarts, segons publica Ràdio Berga i han confirmat els Mossos d'Esquadra a aquest diari. L'home, que va passar ahir a disposició del jutjat de guàrdia de Berga, ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Segons fonts policials, els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement del primer cas durant el febrer i, posteriorment, van rebre dues denúncies similars més. L'acusat va fer presumptament tocaments als genitals de les víctimes a l'interior del seu basar.

Es tracta del tercer cas de pederàstia al Berguedà d'aquest 2014, després de la detenció d'un bomber del parc de Berga per abusar sexualment de sis menors d'edat i de la detenció d'un veí de Guardiola de Berguedà per assetjar sexualment menors a través d'Internet.