Allò que no es va poder endur la crisi ha acabat saquejat pels lladres. D'edificis abandonats buidats per robatoris n´hi ha molts, però al bell mig de Manresa en trobem un exemple clar al carrer Doctor Esteve, al Poble Nou: tres blocs nous de trinca, acabats de construir fa tres anys, del tot equipats per anar-hi a viure, han acabat desballestats per successives visites de lladres. En total, acullen 45 habitatges: i no n´hi ha ni un que s´hagi escapat de la seva acció.

Han desaparegut els fogons i els armaris de les cuines; els vàters, els bidets i els mobles dels lavabos; els radiadors; les instal·lacions elèctriques; els vidres, les portes dels pisos i fins i tot les dels ascensors. En aquest sentit, hi ha un perill clar en un bloc, el que correspon als números 5-7. El vidre de la porta del carrer està trencat i tothom pot accedir a l´interior. Un cop a dins, a la planta baixa, a l´ascensor hi falta la porta i, a l´altra banda, només hi ha el buit, sense cap mesura de seguretat. En altres plantes, l´absència de les portes dels ascensors ha estat suplida amb dues fustes en forma de creu. En un pis, hi ha escampats al terra els documents de tota la promoció, amb els projectes, plànols i dades a la vista.

Pel que fa als altres dos blocs, un té la porta del carrer tancada, però amb una ullada a l´interior també s´hi endevina l´acció dels lladres. Al darrer bloc, el del número 13, la porta d´accés està oberta i els 15 habitatges que acull també han estat saquejats, en alguns casos amb rastres de deixalles d´alguns ocupes, i fins i tot de sofàs, còmics i revistes. El pladur sencer dels sostres ha estat arrencat per poder endur-se totes les conduccions i cables.