No és que no hi hagi incendis, però la seva velocitat de propagació de moment és tan baixa que són fulminats ràpidament pels bombers i els forestals. Les pluges de la setmana passada han tornat a regar els boscos i els camps de cereal de la Catalunya Central i han permès començar el juliol amb un risc d'incendis insòlitament baix, malgrat que es tracta del mes tradicionalment més crític de l'any.

De fet, la segona quinzena de juny, que normalment ja comença a fer anar de bòlit els equips d'extinció, ha estat molt benèvola tant a la Catalunya Central com a les comarques de Lleida, que són les zones on en aquesta època es declaraven més incendis de cereal, coincidint amb la campanya de la sega. "Normalment, altres anys ja havíem de córrer per focs agrícoles, però aquest any de moment és molt tranquil", constata el cap de la Regió d'Emergències Centre dels Bombers, Jordi Vila.

I, de moment, les perspectives per a la segona quinzena de juliol continuen sent bones, gràcies a les precipitacions dels darrers dies i també que, fins ara, no s'han produït episodis de forta calor. "Les pluges ens han donat una mica de treva i la temperatura d'aquests dies també és suau. Això fa que les previsions, d'entrada, siguin optimistes per als deu primers dies de juliol", afegeix Vila, però avisa: "però són només d'això: previsions, i sempre poden canviar".