Els Mossos d'Esquadra han detingut tretze delinqüents comuns d'Igualada i rodalia acusats d'estar implicats en dos atracaments violents comesos en una masia de la Segarra, un dels quals va acabar amb el propietari de la finca ferit greu per un tret de bala al pit.

Els acusats, tres dels quals són a la presó, no formen part de cap banda organitzada de lladres, però es van posar d'acord entre si després de rebre la idea de l'exparella de la víctima, una dona de 39 anys veïna d'Igualada. Els detinguts, amb antecedents penals relacionats amb el tràfic de drogues i amb robatoris, són d'Igualada, Santa Margarida de Montbui, la Pobla de Claramunt, Capellades i Santa Coloma de Queralt.

Els dos fets, segons van explicar ahir els Mossos d'Esquadra, van tenir lloc l'any passat, el 2013, en una masia d'Estaràs (Segarra). El primer assalt es va cometre la nit del 23 de febrer, quan l'amo del mas accedia a casa seva. Després d'aparcar el cotxe al garatge i quan es dirigia a peu fins a la masia, un home encaputxat el va intimidar amb una arma de foc i el va colpejar violentament al cap. Tot i això, la víctima es va desfer del seu agressor i es va tancar al domicili fins a l'arribada de la policia.