Des de començament d'any, a les carreteres del Bages ja hi han perdut la vida més persones que durant tot el 2013. En concret, durant el primer semestre del 2014, un total d'onze persones han mort a la xarxa viària de la comarca, una xifra que gairebé triplica la del mateix període de l'any passat, quan aleshores en van ser quatre. El conjunt del 2013 es va tancar amb vuit víctimes, tres menys, per tant, de les que s'han registrat fins ara.

A diferència d'altres ocasions en què també havia repuntat la mortalitat, aquesta vegada, però, no hi ha cap carretera del Bages que concentri més víctimes, ja que la gran majoria d'accidents mortals s'han produït en vies diferents. Només hi ha una carretera que hagi registrat dos sinistres tràgics, el tram de l'eix del Cardener (C-55) entre Manresa i Cardona. El 15 de febrer, un motorista santjoanenc va perdre la vida entre Sant Joan i Manresa, a tocar de la rotonda de la Petrocat. I el 15 de maig, un vianant moria atropellat a Callús quan creuava a peu la via. En canvi, el tram sud de la C-55, entre Manresa i Abrera, tradicionalment molt més conflictiu, no ha registrat fins ara cap accident mortal.

Els altres casos han tingut lloc a la carretera de Rajadell a Fals, a l'eix Transversal (a Artés), a l'eix Diagonal (a Sant Salvador de Guardiola), a l'antiga carretera de Balsareny a Sallent, en una pista forestal de Santa Maria d'Oló, a la carretera entre Calders i Moià, a l'autovia de l'eix del Llobregat (a Sallent), a la carretera de Calders a Artés i al nucli urbà de Sant Joan.

Del total d'onze víctimes mortals, tres són motoristes i tres més, de vianants atropellats. En els altres cinc casos, en els quals han estat víctimes ocupants de cotxe o de camió, quatre són sortides de calçada d'un únic vehicle. L'únic accident mortal pel xoc entre dos cotxes va tenir lloc a l'eix Diagonal, a Sant Salvador.