El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha dictat una ordre de recerca i captura contra un jove acusat d'haver atracat dos menors a Manresa i que no va comparèixer al judici dels fets, on s'enfrontava a una pena de cinc anys de presó. El processat, Jesús Alberto C. S., de nacionalitat veneçolana, es troba en parador desconegut.

Els fets pels quals havia de ser jutjat van tenir lloc el 5 de desembre del 2011, cap a 3/4 de 6 de la tarda, a l'avinguda Abat Oliba de Manresa. L'acusat, segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, va abordar dos menors d'edat que es trobaven al carrer. A un d'ells, li va col·locar al coll una pedra afilada amb arestes tallants, mentre l'amenaçava de mort, a la vegada que li ordenava que li entregués el telèfon mòbil. El menor, però, se'n va poder desfer i va fugir, però el seu amic, que va fugir amb ell, es va entrebancar i va caure a terra.

Aleshores, segons afegeix el fiscal, l'acusat va canviar de víctima i va amenaçar l'altre menor amb la mateixa pedra, de la mateixa forma. D'aquesta manera, va aconseguir que li entregués diners, tot i que només li va donar 2,5 euros, tots els que portava a sobre. Acte seguit, el lladre va fugir.

Per aquests fets, la fiscalia acusa Jesús Alberto C. S. d'un delicte de robatori amb intimidació, per la qual cosa li demana la pena de cinc anys de presó. La seva incompareixença al judici, però, va obligar el jutge a dictar una ordre de recerca i captura.