L'Audiència de Barcelona ha condemnat a deu anys de presó un intern del centre penitenciari Brians, de Sant Esteve Sesrovires, que va atacar dos funcionaris amb diverses fulles d'afaitar a cada mà i va provocar talls importants a la cara de les víctimes, que tenen cicatrius visibles des de llavors.

A més, el pres va agredir a cops i puntades de peu sis funcionaris més del centre quan intentaven reduir-lo. L'intern es trobava en un alt estat d'excitació perquè havia demanat un canvi de cel·la i no havia obtingut la resposta que volia.

La pena de deu anys de presó se sumarà a la condemna que ja estava complint per diverses causes. A més, el jutge l'ha obligat a indemnitzar els vuit funcionaris en un total de 40.440 euros, que han de rebre especialment els dos treballadors que van ser agredits amb les fulles d'afaitar.

Els fets, segons la sentència, es remunten al 24 de gener del 2007. L'acusat, Anuar Katabi, que complia pena a Brians per diverses causes, es va presentar a l'oficina del mòdul 2 per exigir que se'l canviés de cel·la. Els dos funcionaris que hi havia a l'oficina li van indicar com havia de tramitar la sol·licitud, a través del funcionari de galeria.

Una estona més tard, insatisfet per les indicacions rebudes, Katabi va retornar a l'oficina amb diverses fulles d'afaitar a cada mà, adherides als dits. L'intern va obrir la porta amb un fort cop i es va abraonar sobre un vigilant, a qui va colpejar repetidment a la cara i li va causar una ferida incisa de 13 centímetres de llarg. També li va provocar altres talls al llavi inferior i al mentó, de 2 i de 6 centímetres de llarg, respectivament. Les ferides van tardar set mesos a curar-se i li han quedat importants cicatrius des d'aleshores.