El transvasament del gas liquat que transportava el camió accidentat a Navès (Solsonès) ha finalitzat sense incidències al voltant de les set d'aquest vespre, segons ha informat Protecció Civil. Ara, les grues desplaçades al lloc treballen per retirar cisterna bolcada i poder reobrir la carretera C-462, que s'ha hagut de tallar en els dos sentits. L'accident, que no ha causat cap ferit, s'ha produït poc abans de les sis del matí al quilòmetre 18 on una cisterna que transportava uns 19.300 quilos de gas natural liquat ha bolcat.

El camió no ha patit cap fuita d'aquest producte altament inflamable. Després d'establir una zona de seguretat, els bombers han treballat per aturar la fuita de gasoil que provenia del dipòsit del vehicle. Un cop controlada, s'han recollit entre 200 i 300 litres de gasoil en diferents recipients.

Posteriorment, s'ha assegurat la cabina per tal de poder manipular amb seguretat les aixetes de la cisterna per alliberar gas de forma controlada a l'atmosfera i així treure pressió abans de fer el transvasament, que ha finalitzat al voltant de les set del vespre. Ara, les grues desplaçades al lloc treballen per retirar cisterna bolcada i poder reobrir en breu la carretera C-462. De moment, Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del Pla especial d'emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya Transcat arran de l'accident.