Al llarg del dia d'ahir, fer el trajecte entre Solsona i Sant Llorenç de Morunys va requerir el doble de temps de l'habitual. Un espectacular accident d'un camió cisterna va obligar a tallar durant tot el dia la carretera de la Llosa del Cavall, de manera que molts veïns no van tenir més remei que circular per la via alternativa, la de la carretera de Coll de Jou, en què es tarda tres quarts d'hora per anar en cotxe d'un municipi a l'altre. Alguns conductors van queixar-se que no van ser informats del tall a l'inici de la carretera i que després es van veure obligats a girar cua.

El sinistre va tenir lloc a primera hora del matí, cap a les 6, quan un camió cisterna que circulava per la carretera de la Llosa va sortir de la calçada en un revolt, a Navès, i es va estimbar daltabaix d'un marge. Els Mossos investigaven ahir les causes de l'accident, que no havien transcendit. Malgrat l'aparatositat dels fets, el camioner va sortir il·lès de la cabina i ell mateix va alertar els equips d'emergències.

L'avís va causar alarma, ja que la cisterna transportava 19.300 quilos de gas natural liquat, altament inflamable, i es desconeixia si hi havia hagut fuita. Fins a l'indret s'hi van desplaçar quatre dotacions dels Bombers, que van confirmar que no s'havia produït cap vessament del líquid inflamable. Això va fer va descartar el desallotjament d'una casa de colònies que hi havia a prop.¡. Els efectius, això sí, van haver de taponar la fuita de gasoil que provenia del dipòsit del vehicle. Un cop controlada, es van recollir entre 200 i 300 litres de gasoil en diversos recipients.