El regidor de Masquefa Juan José Garcia Mora ha negat aquest mati que tingués la intenció d'atropellar els dos homes que van retirar la bandera espanyola que ell mateix havia col.locat en una barana de l'Ajuntament, el dia de la Hispanitat del 2011. Garcia Mora ha ofert una versió totalment contrària, i ha assegurat que va haver de defensar-se de l'atac d'uns "energúmens".

Segons ha declarat aquest matí en el judici que se celebra a l'Audiència de Barcelona, aquell matí, des de l'interior de la seva furgoneta, va veure com un grup de 6 o 7 persones estaven trepitjant i intentant cremar la bandera espanyola que una estona abans ell havia penjat a la barana. Segons el seu relat, els va recriminar la seva actuació tocant el clàxon i, aleshores, el grup de persones es va dirigir contra ell amb el pal de la bandera "per matar-me".

Garcia Mora ha afegit que, per evitar danys a la furgoneta i contra ell mateix, va desviar el vehicle i el va fer pujar a la vorera, tot donant un cop als contenidors. Segons ha ressaltat, no es va adonar que la seva acció ferís cap persona, sense detallar per que una de les víctimes va patir una fractura a la cama.

Segons ha prosseguit, va baixar del vehicle per defensar-se i ha assenyalat que va agredir amb la mà els diversos individus que l'estaven atacant, ja que va interpretar que el volien pegar amb el pal de la bandera. Finalment, ha afegit, va poder agafar-los el pal i aleshores, segons ell, la majoria de suposats agressors, a qui majoritàriament no coneixia, van fugir. Només es van quedar a la vorera els dos ferits per l'atropellament, que ell nega.

Dos testimonis directes han declarat que van veure com el regidor de Força Masquefa, Juan José Garcia Mora, va atropellar amb la seva furgoneta els dos homes que acabaven de despenjar la bandera espanyola. Segons han explicat, el vehicle va fer una maniobra per enfilar-se expressament a sobre de la vorera, tot atropellant de ple una de les víctimes.

Els dos testimonis, que són una veïna i un treballador d'un bar proper, han confirmat així l'acusació de la fiscalia i la versió de les mateixes víctimes, que, al seu torn, han corroborat els fets davant la jutgessa. D'aquesta manera, tant els testimonis com els atropellats han negat la versió que ha declarat Garcia Mora i han assegurat que no hi havia més persones a l'indret i que ningú no el va atacar. Segons han afirmat, el regidor estava "fora de si" i, després de l'atropellament, va sostenir el pal fins que li van retirar.

En el judici, s'ha exhibit la bandera espanyola d'importants dimensions que ell havia col.locat, i que portava la inscripció "España". Garcia Mora ha justificat la hissada de la bandera perquè ell es "un garant de l'orde i la llei" i perquè l'alcalde, Xavier Boquete, no l'havia volgut penjar "perquè no li havia sortit de l'Arc del Triomf". Durant diversos moments de la declaració, ha titllat de "perroflautes" els seus detractors i la jutgessa l'ha hagut d'interrompre perquè no responia el que se li preguntava.

Mora s'enfronta a una petició de 26 anys de presó

Juan José Mora, regidor del grup de l'oposició Força Masquefa i exregidor del PP, s'asseu aquets matí al banc dels acusats en l'obertura del judici en el qual se'l jutja acusat d'atropellar greument dos veïns del poble que acabaven de retirar una bandera espanyola que ell mateix havia col·locat a l'entrada de l'ajuntament, el dia de la Hispanitat del 2011.

Mora s'enfronta a una petició del fiscal de 26 anys de presó, ja que el ministeri públic l'acusa de dos delictes d'intent d'assassinat amb l'agreujant de discriminació per motius ideològics.

Per aquests fets, el polític, que ara té 69 anys d'edat, va ingressar un any en presó preventiva, ja que l'Audiència va considerar que hi havia risc real que tornés a agredir les víctimes. Des del 6 de novembre del 2012, es troba en situació de llibertat condicional i ha reprès la seva activitat com a regidor, ja que es va negar a dimitir del consistori i el jutge, de moment, no l'ha inhabilitat en el càrrec, a l'espera de la sentència. El judici finalment se celebrarà dilluns vinent a la secció cinquena de l'Audiència.