El Jutjat d'Instrucció 4 de Manresa ha imputat diversos delictes urbanístics als tres alcaldes que van governar Sant Vicenç de Castellet entre el 2002 i el 2007, Joan Montsech (PSC), Valentí Carrera (ERC) i Glòria Torner (PSC), per un presumpte cas de corrupció al voltant de la urbanització del sector de la Bòbila. En total, la imputació afecta de forma genèrica quinze persones, incloent-hi tres exregidors de signes polítics diferents, l'exgerent de l'empresa municipal Promucast, tècnics de l'Ajuntament i dos caps de l'empresa que va executar les obres.

La resolució, a la qual ha tingut accés Regió7, s'ha fet aquesta setmana fruit d'una investigació duta a terme l'últim any per l'àrea de delictes econòmics i urbanístics de la Guàrdia Civil, a més a més del departament de Territori de la Generalitat. En l'ordre d'imputació, el jutge, Antonio Baños López, considera que hi ha prou indicis probatoris per imputar els quinze investigats els delictes de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, falsedat documental i contra l'ordenació del territori. La investigació judicial haurà de determinar quins delictes concrets s'atribueixen a cadascú. La resolució parla de diversos incompliments legals urbanístics al voltant del projecte de la Bòbila i fins i tot de regals de pernils o de cobraments en negre de 300.000 euros en maletins.

L'Ajuntament de Sant Vicenç no descarta personar-se com a acusació particular

Arran de les informacions publicades en aquest diari, l'Ajuntament de Sant Vicenç ha fet públic un comunicat en el qual exposa que no descarta personar-se com a acusació particular en el procés judicial a fi de "defensar els interessos generals del municipi".

El consistori ha volgut deixar palès en l'escrit que està disposada a col·laborar amb la justícia per aclarir els fets i ha indicat que ja el 2013 quan la policia els va requerir informació, van facilitar tota la documentació administrativa sol·licitada.

ERC de Sant Vicenç creu en l'«honorabiitat i integritat» de l'imputat Valentí Carrera

ERC de Sant Vicenç ha emès un comunicat en el qual dóna «tot el seu suport» a l'exalcalde republicà Valentí Carrera, imputat per un presumpte cas de corrupció al voltant de la urbanizació de la Bòbila. La formació republicana a Sant Vicenç assegura que creu en la seva «honorabilitat i integritat en la gestió pública» i demana respecte per la presumpció d'innocència així com celeritat a la justícia per aclarir els fets i depurar responsabilitats.