La masia del Canadell de Santa Maria d'Oló, pertanyent al grup d'alimentació Agrofresc, fa tres setmanes que està sense telèfon ni Internet com a conseqüència d'un llamp caigut durant la tempesta del 7 de juliol passat. La descàrrega elèctrica va cremar el tram de línia que dóna servei a la masia i, des de llavors, la companyia Movistar no ha enviat cap tècnic a la zona per renovar el cablejat per tal de fer retornar el subminsitrament.

El propietari de Productes del Canadell, Josep Oriol, lamenta l'afectació que suposa per al negoci la falta de telefonia fixa i d'ADSL en una masia en què, a més, no hi ha cobertura de telèfon mòbil. "Seria comprensible que ens haguéssim estat uns dies sense servei, però és inadmissible que Movistar encara no hagi enviat ningú a reparar la línia", denuncia. Segons explica, el llamp va caure a uns 500 metres de la masia i va cremar el tram final de la línia, que només dóna servei a la masia. "L'única manera que tenim de comunicar-nos amb els nostres socis i clients és sortir de la masia amb el telèfon mòbil i anar a un lloc amb cobertura. És un maldecap considerable", diu.

Un llamp va provocar diumenge cap al vespre un incendi a Viver i Serrateix, segons fonts dels Bombers. El foc es va declarar a 1/4 de 8 de la tarda i, en la seva extinció, hi van participar dos mitjans aeris i cinc dotacions terrestres dels Bombers. El foc va acabar cremant 450 metres quadrats de bosc, principalment de pi (a la fotografia). Els efectius hi van treballar fins ben entrada la nit.