La Policia Local de Manresa ha renovat tres dels seus sis cotxes patrulla. D'aquesta manera, els tres Seat Altea antics, que havien expirat el contracte de lloguer, han estat substituïts per tres vehicles nous del mateix model i amb noves prestacions. La més cridanera és la incorporació de llums blaves d'emergència als dos fars davanters, que s'activaran al mateix moment que els tradicionals llums d'urgència rotatius del sostre.

L'objectiu d'aquesta millora és que els vehicles patrulla siguin més visibles per a la resta d'usuaris de la via quan circulin en servei d'emergència. "A vegades, els conductors, si miren pel retrovisor, pot ser que no vegin la il·luminació blava d'un cotxe de policia. Ara, en incorporar-la també als dos fars davanters, garantirem la seva visualització", manifesta el cap de la Policia Local, Jordi Mora.

Altres novetats dels tres cotxes patrulla tenen l'objectiu de reforçar la seguretat dels policies i dels detinguts quan siguin traslladats a dependències. Per exemple, els agents, des dels seients de pilot i de copilot, podran bloquejar els cinturons dels detinguts, per impedir que els puguin desactivar amb les mans, situació que es pot donar tot i estar emmanillats.

El contracte de subministrament segueix el model de rènting amb opció de compra, gràcies a un conveni marc comú de l'Associació Catalana de Municipis. La regidora de Seguretat, Olga Sánchez, va explicar que s'han de renovar els altres tres turismes de la flota, els Nissan Qashqai. Fa dos anys es van renovar també dues motos. La flota del cos disposa també de quatre motos més, sis escúters, la furgoneta d'atestats, un tot terreny i tres turismes sense logotips.