L'avaria d'una línia de mitja tensió va deixar ahir a la tarda sense subministrament elèctric un miler d'abonats de la Cerdanya, a causa de la tempesta. El fort aiguat, a més, va obligar a desallotjar un campament d'infants a Lles de Cerdanya, ja que va quedar inundat. A la Cerdanya es van acumular fins a 44 litres per m2.

Segons la direcció general de Protecció Civil, la incidència elèctrica va començar cap a les 4 de la tarda a causa de les fortes tempestes que queien a la zona i va afectar principalment l'enllumenat públic i privat de Das i Urús. Els tècnics d'Endesa es van posar a treballar per retornar el subministrament. L'avaria es va resoldre a 1/4 de 10 del vespre.

De fet, les tempestes d'ahir a la tarda van deixar importants quantitats d'aigua al nord del país, especialment a la Cerdanya. A Bellver s'hi van acumular 44 litres i l'estació de Cadí Nord-Prat d'Aguiló va registrar 25 litres en només mitja hora. També va caure calamarsa a diferents indrets del nord i centre del país, per exemple a Llívia (Cerdanya), i també a Manresa.

A Lles de Cerdanya, un campament a l'aire lliure d'un grup d'esplai, amb sis adults i 24 nens d'entre 6 i 11 anys, va quedar parcialment inundat. Després de ser assistits pels Bombers, se'ls va habilitar un espai cobert per passar la nit a la zona del Fornell.

El Servei Meteorològic de Catalunya va emetre ahir un avís per intensitat de pluja i Protecció Civil va mantenir activada la prealerta del pla Inuncat. De cara a avui, dissabte, les tempestes es repetiran i s'estendran a tot el país, sobretot a les comarques del nord-est a partir del migdia.