Un veí de Barcelona de 34 anys ha mort en un accident de parapent a Castellfollit del Boix. La víctima, Alejandro M.C., havia contractat l'activitat a través d'Internet amb una empresa que no té la llicència municipal per practicar l'esport a l'indret. En l'accident també hi va resultar ferit de gravetat el monitor.

L'accident va tenir lloc diumenge a la nit. El parapent, biplaça, es va accidentar en una zona de difícil accés, a prop de la carretera als Prats de Rei. Quan els Bombers, amb membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), hi van arribar, el barceloní, que viatjava d'acompanyant, ja havia mort. El monitor, Álvaro P. R., es trobava en un lloc més accessible i va poder ser rescatat, amb fractures en cames i braços. Va ser evacuat pel SEM a l'Hospital del Bellvitge. Ahir el seu pronòstic era reservat.

L'alcalde de Castellfollit del Boix, Celestí Rius, va explicar a aquest diari que la pràctica del parapentisme no és nova al municipi, malgrat que en els darrers anys ha augmentat. A Castellfollit no hi ha empreses locals que s'hi dediquin, tot i que és habitual que s'hi desplacin des de fora. No obstant això, l'Ajuntament no ha donat cap llicència municipal per fer aquesta pràctica esportiva.

En l'accident de diumenge, l'acti