Els Mossos d'Esquadra han denunciat un veí de Berga per vendre cargols il·legals. L'home, de 40 anys, va ser enxampat després d'anunciar la seva venda a Internet. Va fins i tot arribar a mostrar els exemplars als agents abans de ser sancionat.

Els cargols pertanyien a una espècie invasora anomenada achatina fulica. Es caracteritzen per les seves llargues dimensions -poden arribar als 30 centímetres- i la seva llarga esperança de vida -que pot superar els cinc anys. No obstant això, el reial Decret d'espècies exòtiques invasores assenyala que no només n'està prohibida la venda, sinó que també la seva possessió.

La denúncia, que fins a ahir no va transcendir, es va produir el dia 23 de juny. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Berga van detectar a Internet l'anunci del berguedà. Localitzat el venedor, els agents de la comissaria de Berga juntament amb agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Central li van fer una primera visita, on ell mateix va acabar reconeixent que els comercialitzava i els hi va ensenyar. Durant la inspecció, els agents van constatar que no disposava de cap autorització administrativa per tenir ni vendre aquest tipus d'espècie invasora, així com tampoc per desenvolupar l'activitat comercial. Els agents també van comprovar que tant la manipulació dels cargols com el seu lloc d'estada no era l'adequat.